10 must haves voor onderweg

Iedereen weet wel hoe belangrijk het is om dagelijks voldoende te bewegen, dit zowel voor je lichaam als je geest.

Wandelen is een zeer laagdrempelige manier om met bewegen te beginnen, want je kan het overal doen en het is gratis.
 Het heeft daarenboven veel voordelen voor je gezondheid! Slechts een halfuur wandelen per dag:

👉verlaagt het risico op kanker met minstens 40 tot 60%

👉vertraagt het ontwikkelen van diabetes met 58%

👉verlaagt het risico op sterfte door diabetes met 67%

👉verlaagt het risico op dementie en Alzheimer met 45%

👉verlaagt de kans op heupfracturen met 55%

👉vermindert stemmingsstoornissen en depressie met 47%

👉vermindert het risico of vroegtijdige dood met 25%

Bovendien is het ideaal om de natuur in te trekken om te wandelen, aangezien deze ook een helende werking heeft op lichaam en geest.

Het is echter niet altijd eenvoudig om te beslissen welke oliën mee op stap mogen. 🤷‍♀️ Daarom hebben wij voor jullie uitgezocht welke must-haves je zeker op zak moet hebben en zo kan je op die manier je eigen oliesetje samenstellen om mee te nemen.

Dit kan zijn tijdens de wandeling in de natuur, maar ook als je met je gezin een daguitstap maakt of gewoon standaard in je handtas overal waar je gaat. Uiteraard zijn er nog zoveel meer opties, maar met deze basics kom je al een heel eind onderweg.

"Moet ik dan al die olieflesjes meezeulen?" hoor ik je al denken! Neen hoor, je kan makkelijk van elke olie wat in een 2 ml flesje doen en dit in een klein tasje steken. Zo heb je allerlei olietjes mee zonder al die grote flesjes te moeten dragen. Vergeet wel niet na je wandeling even de flesjes aan te vullen.

Hier onze TOP 10:

👉Lavender : Dit is een échte must-have! Het is niet voor niets het Zwitsers zakmes onder de essentiële oliën. Heb je jeuk of ben je gevallen en heeft je huid wat verzorging nodig? Lavender is een topper hiervoor.

👉Peppermint : Heb je nood aan een oppepper of is je maag wat van streek, Peppermint geeft je hierbij een steuntje in de rug. Ook ideaal bij wagenziekte als je wat langere ritten moet doen voor bvb een daguitstap. Peppermint gaat er ook voor zorgen dat er meer zuurstof in je bloed terechtkomt, dus ideaal voor de iets sportievere prestaties!

👉Purification : Als je liever rondloopt zonder gezoem aan je oren en veel jeuk na de wandeling, da moet je zeker Purification meenemen. Achteraf kan je deze ook gebruiken om je schoenen even op te frissen!

👉Panaway : Als je lichaam in protest gaat door de extra beweging is PanAway de olie die je nodig hebt om je spieren en gewrichten te ondersteunen. Zowel voor als na het wandelen is dit een aanrader. (Opgelet: als je bloedverdunners neemt, kan je beter een alternatief voorzien!)

👉Citronella : Citronella is onmisbaar bij zomerse wandelingen of uitstappen in de bossen en velden, geen gezoem rond je hoofd! Ga je op vakantie naar een warme of vochtige omgeving? Neem deze dan ook maar zeker mee om 's nachts te diffusen.

👉Helicrysum : Ben je gevallen en wil je je huid dadelijk verzorgen, dan mag Helichrysum zeker niet in je setje ontbreken. Deze olie ondersteunt de genezing van de huid. Ook werkt deze bloedstelpend. (Opgelet, deze olie niet gebruiken als je bloedverdunners neemt)

👉Thieves Handsanitiser : Ook een setje Thieves producten kan niet ontbreken in je wandeltas. Met Thieves handsanitiser maakt je je handen snel even schoon voor je je koekje opeet of voor je gaat picknicken.

👉Thieves Spray : Met de Thieves spray en een papieren zakdoekje reinig je alle oppervlaktes die je wil (denk maar aan vuile toiletten). Ook de huid kan je op deze manier snel reinigen.

👉Ningxia Red : Ningxia Red kan je zowel drinken voor je wandeling om je extra energie te geven als na de wandeling om je lichaam weer even te herstellen. Je kan ook Ningxia toevoegen in je waterfles voor onderweg, zodat je constant die toevoer van energie hebt (zonder die bekende "piek") en je voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Ook ideaal als lekker smaakje in je water.

👉Seedling Wipes : Alle mama's hebben het bij: vochtige doekjes! Maar uiteraard zijn deze niet enkel handig voor de moeders onder ons. Eigenlijk kunnen we allemaal deze seedling wipes wel meenemen. Even snel je handen afkuisen, je gezicht verfrissen of je voeten afkuisen? Dat kan allemaal.

👉Extra: Draagolie : Als extraatje is het altijd handig een klein flesje draagolie bij te hebben om je olietjes te verdunnen indien nodig. Mocht je toch een plotse reactie hebben op een bepaalde olie, dan kan je deze draagolie gebruiken om de reactie snel te verzachten.

Wij zijn op dit moment bezig met het uitgebreider uitwerken van dit onderwerp (en dan specifiek beginnen met bewegen en wandelen) en hierover zal binnenkort meer verschijnen op onze social media. Wil je meer weten, kan je ons altijd volgen!

**Tekst: Maja Buttiens & Kelly De Neve

Foto: Nikita Duweyn**

  • Datum

    17/07/2020
  • Tags

    Aromatherapie, Gezondheid, Natuurlijk leven, Sport en Beweging