Mijn verhaal

Ik ben chronisch ziek. Toen ik 20 was kreeg ik mijn eerste diagnose: Hashimoto. Nadien kwamen er in de loop van de jaren nog spasmofilie, fibromyalgie, CVS en PDS bij.

Ik zat op een bepaald moment aan zo’n zware pijnstilling dat er zelfs gesproken werd over morfinepreparaten om me te helpen.
Ik dacht echt - amper begin mijn twintiger jaren - dat mijn leven voorbij was. Ik had altijd pijn, was constant moe, mijn lichaam werkte helemaal tegen, raakte geïsoleerd van de wereld en werd depressief. Ik ging de wereld, mijn ziektes en mijn lichaam echt haten en kwam zo steeds meer en meer in een neerwaartse spiraal terecht. Wat zou er van mij worden? Ik had mijn droomjob moeten opgeven (fotografe), mijn nieuwe job werd ook stilaan te zwaar (dierenoppas aan huis), mocht niet meer sporten dus ook daar vielen al mijn sociale contacten weg. Mijn zelfbeeld zat ver onder nul.

Toen er wat problemen waren met mijn stress-katje stelde mijn beste vriendin Nikita voor om haar eens te komen scannen met een ITOVI scanner en haar te helpen met aromatherapie.
Ikzelf was al jaren geïnteresseerd in aromatherapie, maar gebruikte het weinig omdat “het toch niet hielp”. Maar mijn kat had hulp nodig en dus kwam Nikita langs. En als ze er dan toch was, mocht ze mij ook eens scannen. Zowat ALLES in mijn lichaam was uit balans! En heel opvallend was dat zowel Kitty als ik grotendeels dezelfde olietjes nodig hadden. Ik kocht dus de PSK en onder andere aromaEase erbij, met enige twijfels.

Maar dat pakketje heeft mijn leven veranderd! Het ging zeker niet makkelijk, maar dankzij Young Living heb ik mijn hele leven omgegooid en mezelf echt gevonden.

Eerst en vooral was er het fysieke aspect. Ik kon afkicken van de pijnstillers (en geloof me dat dat heel zwaar was) door mezelf te ondersteunen met natuurlijke producten, te detoxen en een hoop toxische stoffen uit mijn lichaam te bannen. Ook mijn poets- en verzorgingsproducten werden vervangen, waardoor ik alweer minder toxische stoffen binnen kreeg en mijn lichaam het iets makkelijker kreeg en sneller herstelde.

Ik ontdekte dat ik met Young Living ook een centje kon bijverdienen en er zelfs mijn job van kon maken. Na een tijdje stopte ik mijn job als dierenoppas om fulltime met aromatherapie bezig te zijn.


Ik klom stilaan uit dat diepe dal want ik had weer een doel en missie in mijn leven. Ik kwam weer meer buiten, ging naar evenementen, meetings en opleidingen en leerde nieuwe mensen kennen. Ik heb ondertussen een hechte vriendenkring opgebouwd en leer me dankzij deze mensen meer en meer openstellen naar anderen. Daarenboven begon ik mezelf beter te leren kennen.

Het eerste jaar en half dat ik met Young Living bezig was heb ik een heuse identiteitscrisis gehad en wist ik gewoon niet meer wie ik was, waar ik voor stond en waar ik goed in was. Gaandeweg heb ik dit allemaal ontdekt en ken ik nu mijn eigen waarde.

En nu, bijna 3 jaar na de aankoop van mijn PSK en nog een diagnose rijker,namelijk deze van Reumatoide Artritis, ben ik zelfs terug aan het sporten, voel ik me beter dan ooit, ben ik stilaan uit dat diepe dal aan het kruipen en breng ik mijn leven meer en meer in balans op alle vlakken!

Het is dan ook mijn missie geworden om andere mensen te helpen om meer balans te vinden in hun eigen leven. Dit zowel fysiek, mentaal als op vlak van work-life balance. Kan jij hier ook wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan zeker eventjes contact met me op en we kijken samen hoe we meer evenwicht in jouw leven kunnen brengen!

  • Datum

    09/02/2020
  • Tags

    Aromatherapie, Over mij, Spoonielife