No (sham)poo

No Poo? Hoe vies klinkt dat? Waarover gaat dat eigenlijk? Bij "poo" denk ik niet meteen dat ze "shampoo" bedoelen, maar dat is het wel degelijk!

Jaren geleden las ik al enkele artikels dat als je lang genoeg je haar niet wast, je het zelfherstellend vermogen van je haar en hoofdhuid aanspreekt en je haar dus zijn natuurlijke structuur krijgt en veel mooier wordt.

Alleen heb ik dat nooit getest! Er stonden namelijk altijd workshops, feestjes, meetings, ... op de planning en dan kan je gewoon niet met vettig haar aankomen, toch?

Ik stapte 2,5 jaar geleden al over op 100% natuurlijke shampoo. Dit omdat mijn hoofdhuid CONSTANT open lag, tot bloedens toe, van élke shampoo die ik gebruikte. Ja, zelfs die in de apotheker. Met mijn 100% natuurlijke shampoo had ik dit helemaal niet. Een verademing.

Maar nu we dan toch in zelfisolatie zitten en niet buiten komen (tenzij voor de noodzakelijke dingen zoals boodschappen) leek het mij het IDEALE moment om dit eens te testen...

Dus was ik momenteel al zo'n 10 dagen (give or take a day, ik heb het niet exact bijgehouden) mijn haar niet meer met shampoo! Wel nog gewoon met water.

Voorlopig enkel een klein beetje jeuk op de hoofdhuid (wat normaal is blijkbaar), maar aangezien ik al een serieuze detox gedaan heb toen ik van gewone shampoo naar natuurlijke overging, ben ik die fase alvast overgeslaan!

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte de komende weken van hoe het hier evolueert en of ik bij de NO POO blijf of naar de LOW POO ga (daarbij was je je haar bvb nog 1x per maand met shampoo, bvb als er vieze geurtjes van BBQ ed inzitten ;-) )

Zouden jullie het aandurven?

  • Datum

    26/03/2020
  • Tags

    Gezondheid, Natuurlijk leven